Hei kaikki.

Nyt on polkastu Johtamisen perusteet -kurssi käyntiin ja olisi aika aloittaa omien ajatustemme kirjailu. Tästä blogista voit lukea neljän metsätieteilijän ajatuksia johtamisesta ja kurssilla käydyistä asioista. Kokemuksia blogin kirjoittamisesta meillä kenelläkään ei ole, mutta toivottavasti pystymme ilmentämään omia ajatuksiamme helposti lähestyttävällä tavalla. 

Kurssikuvauksessa tavoitteeksemme on asetettu johtamisen peruskäsitteiden ja -tehtävien ymmärtäminen sekä niiden linkittäminen nykyaikaiseen kainsainvälisessä ilmapiirissä tapahtuvaan liiketoimintaan. Tavoitteet ovat varsin kunnianhimoisia  ja laaja-alaisia, mutta myös omat tavoitteemme vastaavat niitä, ja tarkoituksena on saada laaja ja kattava kuva johtamisesta sekä eväitä soveltaa oppeja myös käytännössä. Tarkoituksemme ei ole valmistua kurssilta valmiiksi johtajaksi, vaan saada hyvä pohja saatujen taitojen syventämiseen omilla urapoluillamme. 

Kaksi ryhmämme jäsentä on käynyt puolustusvoimien johtajakoulutuksen varusmiespalveluksen aikana. Puolen vuoden johtajakausi antoi esimakua käytännön johtajuudesta, johon kuului esimerkiksi ihmissuhdetaidot, joita tarvittiin etenkin toimittaessa sekä alemman että ylemmän hierarkiatason kanssa. Lisäksi varusmiesjohtajalta vaadittiin organisointikykyä, sopeutumista erilaisiin tilanteisiin ja paineensietoa sekä vastuun ottamista. Eräs ryhmämme jäsen on töissään johtanut  ja valvonut aliurakoitsijoiden toimintaa, missä tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nousivat toiminnan selkeys ja vastuun selvä jakaminen eri toimijoiden kesken. Myös ihmissuhdetaidot olivat merkittävässä roolissa, ja aihetta sivuten pohdiskelimme myös, minkälaisiin haasteisiin nuori johtaja voi törmätä työympäristössä, jossa alaisena on kokeneempiakin henkilöitä. Nuorta johtajaa kyseenalaistetaan kenties enemmän kuin vanhempaa, ja riittävän auktoriteetin saavuttaminen voi olla haasteellista. Mitä todennäköisimmin jokainen meistä tulee tarvitsemaan jonkinlaisia johtamis- ja organisointitaitoja työelämässä, joten uskomme tämän kurssin tarjoavan hyviä oppeja tulevaisuuden varalle.

Ensimmäinen luento on nyt takanapäin. Kurssin herättelyksi pohdiskelimme johtajuutta ja johtamista pelkästään käsitteinä sekä koetimme kuvailla, millainen on hyvä johtaja. Johtajuus käsitteenä on hyvin laaja, mutta päällimmäisenä mieleemme nousi seuraavia seikkoja. Johtajuus lyhyesti ilmaistuna tarkoittaa vastuun ottamista, tavoitteiden asettamista ja näkemystä siitä, mihin ollaan menossa ja miten. Hyvä johtaja kykenee olemaan johdonmukainen, rakentamaan luottamuksen ja molemminpuolisen kunnioituksen johdon ja alaisten välille, omalla toiminnallaan luo edellytykset onnistumiselle ja innostaa alaisiaan tekemään parhaansa. Hyvän johtajan ominaisuuksiin kuuluu myös palautteen vastaanottaminen, itsekritiikki ja halu kehittyä jatkuvasti. 

Luennolla käytiin läpi yksilöiden johtamista ja siihen liittyvää psykologiaa. Mielestämme oleellisinta on huomata, että johtajana joutuu toimimaan monenlaisten yksilöiden kanssa, jolloin esiin nousevat ihmissuhdetaidot ja tunneäly. Opetus eteni kuitenkin varsin nopeasti, joten asiaan ei ehditty syventyä riittävän paljon. Etenkin havainnoinnin yleiset virheet jäivät hieman epäselviksi, vaikka niiden ymmärtäminen olisi ollut hyödyllistä, samoin linkeissä olleet esimerkit olisi ollut hyvä käydä läpi luennolla, sillä ne olisivat varmasti auttaneet asiaan perehtymistä. 

-Sanna, Toni, Ville ja Perttu